van Bakel Podotherapie sportpodotherapie Sittard
De specialist in de voetgezondheidszorg!
 
Van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar voor het inplannen van afspraken tussen 09.00 en 17:00
088 - 11 60 4 95
Voor vragen over uw nota, kunt u contact opnemen met uw nota
0900 - 463 6633
   Home      Waarom naar de podotherapeut      schimmel(/kalk)nagelsKalknagels/schimmelnagels:

Wat is;

Een schimmelnagel (ook wel: kalknagel) is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel of een gist. Hierdoor ontstaan veranderingen aan de nagelplaat. Schimmelnagels komen zeer veel voor. Het overgrote deel van de schimmelnagels (98%) is aan de voeten te vinden. Schimmelinfecties aan de vingernagels zijn zeldzaam.

Oorzaak;

De meeste schimmelnagels worden veroorzaakt door de algemeen voorkomende huidschimmel Trichophyton rubrum (70%) van de gevallen en Trichophyton mentagrophytes (20%). De overige 10% veroorzakers omvat o.a. candida soorten. Vermoed wordt dat de meeste schimmelnagels hun oorsprong vinden in een schimmelinfectie van de huid die overslaat op de nagelplaat. Oudere mensen hebben een ongeveer 30x grotere kans om een schimmelnagel te ontwikkelen dan kinderen. De oorzaak hiervan is niet helemaal duidelijk. Mogelijk speelt het feit dat kindernagels sneller groeien dan nagels van volwassenen hier een rol. Ook mensen met Diabetes Mellitus en/of een lage weerstand hebben een verhoogde kans op schimmelnagels. Geschat wordt dat in Nederland 5% van de bevolking één of meer schimmelnagels heeft.

Symptomen;

Een schimmelinfectie aan de nagel kan zich op verschillende manieren presenteren. Veel voorkomende verschijnselen zijn:

·        het gedeeltelijk loslaten van de nagelplaat aan de top van de nagel (distale onycholysis).

·        hoornvorming onder de nagelplaat waardoor deze omhoog geduwd wordt.

·        Ingroeien van de nagel (unguis incarnatus).

·        oppervlakkige witte verkleuring van de nagelplaat (oppervlakkige mycose).

Uiteindelijk kan in sommige gevallen de hele nagelplaat verloren gaan.

Behandel methode;

De nagelplaat regelmatig door de podotherapeut laten behandelen, door middel van het schoonvrezen van de nagelwal en het onder de nagelplaat verweiden van opgedroogd zweet en dode huidschilfers (onychophose). Daarnaast moet twee maal per dag, onder en op de nagelplaat gedruppeld worden met bv. Teatree oil, Dactarin, Lamicil, Sixtuwhol nagelshuts. Het is van groot belang dat geen behandeling wordt overgeslagen want daardoor zal de behandeling nog langer duren.

Afname klachten;

Wanneer de behandeling goed wordt uitgevoerd zal aan de basis van de nagel een gezonde, schimmelvrije nagel te voorschijn komen. Aangezien de nagels aan de voeten slechts met een snelheid van ongeveer 1 mm per maand groeien duurt het soms wel twee jaar voordat het geïnfecteerde deel van de nagel geheel uitgegroeid is. Helaas kan een nieuwe schimmelinfectie na verloop van tijd opduiken en kunnen de klachten opnieuw beginnen daarom moet minimaal 1 jaar na het verdwijnen van de infectie de behandeling worden voortgezet.

 
 
 
Sinds 1-7-2016 heeft van Bakel Podotherapie als 1 van de eerste praktijken in Nederland het Praktijkkeurmerk toegewezen gekregen! Hier zijn wij erg trots op!
 
Het Praktijkkeurmerk staat borg voor een adequaat kwaliteitsbeleid van de podotherapiepraktijk waaraan het keurmerk is verleend. Het Praktijkkeurmerk dat deze praktijk nu mag voeren, maakt voor alle partijen in de gezondheidszorg, patiënten, zorgprofessionals, zorgverzekeraars en overheid, zichtbaar dat het goed zit met het kwaliteitsbeleid van deze praktijk.
 
Dit keurmerk is geldig tot 1-10-2019 
 
 
Aangesloten bij:
de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten
 
Brigitte van Bakel; lidnummer 10573
 
 
en de Nederlandse Vereniging van Sportpodotherapeuten
Brigitte van Bakel; lidnummer SP038
 
 
het Kwaliteitsregister Paramedici
 
(tevens Kwaliteits geregistreerd en direct toegankelijk!)
 
Brigitte van Bakel; KP nummer: 59908374196 Podotherapeuten
Geregistreerd vanaf 6-3-2007
Kwaliteitsgeregistreerd tot 23-04-2020
 
 
van Bakel Podotherapie is
Lid van Podoplein
 
Meditta
 
 
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
14080043
 
Praktijk AGB code; 26050020
 
Persoonlijk AGB code
Brigitte van Bakel; 26.000023
 
 
 
@BakelPodotherap volgen
Wordt fan van ons op Facebook
 
 
 
Anneli Aertsen heeft een plaats beoordeeld.

★★★★★ Niet alleen goede zolen, maar ook goede service! Na een misverstand met de nota samen met Brigitte naar een oplossing gezocht. Ik werd meteen teruggebeld en het probleem was binnen een uur verholpen. Daar word je blij van.

 

Deze site is met zorg samengesteld door van Bakel Podotherapie en het laatst bijgewerkt in mei 2017© 2007-2017