van Bakel Podotherapie sportpodotherapie Sittard
De specialist in de voetgezondheidszorg!
 
Van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar voor het inplannen van afspraken tussen 09.00 en 17:00
088 - 11 60 4 95
Voor vragen over uw nota, kunt u contact opnemen met Infomedics
088 - 655 5985
   Home      Specialisatie

Omschrijving

Sportpodotherapeuten behandelen atleten van elk niveau, die klachten hebben van de onderste extremiteit van het bewegingsapparaat of klachten hebben die een relatie hebben met de onderste extremiteit,of die een preventief advies wensen in het kader van hun sportuitoefening.Indien de sportpodotherapeut zich meer dan nu op de sporter en omstandigheden,waaronder gesport wordt,kan oriënteren dan zal hij een meer doeltreffende,op herstel of op preventie gericht behandeling,training of begeleiding kunnen gaan geven.Momenteel bestaat tussen "algemene" podotherapie en sportpodotherapie een lacune,door gebrek aan opleiding op het gebied van kennis,vaardigheden en inzichten die direct sport gerelateerd zijn.

Post bachelor opleiding sport Podotherapie

Momenteel bestaat er een leegte tussen de gangbare podotherapie en de meer gespecialiseerde sportpodotherapie. Dit komt door een gebrek aan specifieke kennis en vaardigheden die de reguliere podotherapie-opleidingen hun studenten bieden. Met de post-bachelor opleiding sportpodotherapie heft Fontys Hogescholen deze tekortkoming op.

Onze ervaring is dat sportbewegingen niet gelijk zijn aan"normale" bewegingen. Samenwerking met sportfysiotherapeuten, oefentherapeuten, sporttrainers en sportschoenexperts hebben ons veel geleerd om een eigen dimensie aan het begrip sportpodotherapie te geven. Wij zijn erg blij met het initiatief van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten en Fontys Hogescholen om sportpodotherapie de officiele status te geven die het verdient.

De Fontys opleiding tot sportpodotheraput is voor het eerst in 2009 gestart.

Brigitte van Bakel Bc. (sport)podotherapeut is tot de tweede lichting toegelaten, gestart in 2011.

Doelstelling opleiding

De doelstelling van sportpodotherapie bestaat uit het verbeteren van de kwaliteit van sporten voor de atleet. De sportpodotherapeut richt zich specifiek op het beouden en het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid. Dit door het voorkomen, opheffen, verminderen en/of compenseren van problemen aan het bewegingsapparaat.

Een sportpodotherapeut is inhoudelijk vooral gericht op het functioneel toepassen van sportpodotherapeutische methoden en technieken bij sportgerelateerde problematiek zoals het voorkomen en herstellen van blessures.Tijdens de opleiding sportpodotherapie worden deelnemers hierin gesschoold. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het doeltreffend leren analyseren van diverse sporten, het maken van een gedegen bewegingsanalyse van de (geblesseerde)sporter en het koppelen van de juiste therapie aan de conclusies van het sportmedisch onderzoek.

Bel snel voor een afspraak met sportpodotherapeut Brigitte van Bakel  Bc  088 - 11 60 495

De minister van VWS heeft  per 1 Augustus 2011 de podotherapie direct toegankelijk te gemaakt. Dit houdt in dat u dan geen verwijzing meer nodig heeft om naar de podotherapeut te gaan, en kunt u net zoals bij de fysiotherapeut en oefentherapeut direct bij uw podotherapeut terecht. Komt u vanaf bovengenoemde datum zonder verwijzing bij de podotherapeut, dan zal deze eerst een screening met u doen (met een meerprijs, gezien de extra tijd en administratie, zie prijslijst) om te zien of er een indicatie bestaat voor podotherapie. Komt u met verwijzing? Dan blijven de zaken ongewijzigd en wordt direct begonnen met het onderzoek! 

 
 
 
 
 
Sinds 1-7-2016 heeft van Bakel Podotherapie als 1 van de eerste praktijken in Nederland het Praktijkkeurmerk toegewezen gekregen! Hier zijn wij erg trots op!
 
Het Praktijkkeurmerk staat borg voor een adequaat kwaliteitsbeleid van de podotherapiepraktijk waaraan het keurmerk is verleend. Het Praktijkkeurmerk dat deze praktijk nu mag voeren, maakt voor alle partijen in de gezondheidszorg, patiënten, zorgprofessionals, zorgverzekeraars en overheid, zichtbaar dat het goed zit met het kwaliteitsbeleid van deze praktijk.
 
Dit keurmerk is geldig tot 1-10-2019 
 
 
Aangesloten bij:
de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten
 
Brigitte van Bakel; lidnummer 10573
 
 
en de Nederlandse Vereniging van Sportpodotherapeuten
Brigitte van Bakel; lidnummer SP038
 
 
het Kwaliteitsregister Paramedici
 
(tevens Kwaliteits geregistreerd en direct toegankelijk!)
 
Brigitte van Bakel; KP nummer: 59908374196 Podotherapeuten
Geregistreerd vanaf 6-3-2007
Kwaliteitsgeregistreerd tot 23-04-2020
 
 
van Bakel Podotherapie is
Lid van Podoplein
 
Meditta
 
 
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
14080043
 
Praktijk AGB code; 26050020
 
Persoonlijk AGB code
Brigitte van Bakel; 26.000023
 
 
 
@BakelPodotherap volgen
Wordt fan van ons op Facebook
 
 
 
Anneli Aertsen heeft een plaats beoordeeld.

★★★★★ Niet alleen goede zolen, maar ook goede service! Na een misverstand met de nota samen met Brigitte naar een oplossing gezocht. Ik werd meteen teruggebeld en het probleem was binnen een uur verholpen. Daar word je blij van.

 

Deze site is met zorg samengesteld door van Bakel Podotherapie en het laatst bijgewerkt in augustus 2017© 2007-2017