van Bakel Podotherapie sportpodotherapie Sittard
De specialist in de voetgezondheidszorg!
 
Van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar voor het inplannen van afspraken tussen 09.00 en 17:00
088 - 11 60 4 95
Voor vragen over uw nota, kunt u contact opnemen met uw nota
0900 - 463 6633
   Home      Waarom naar de podotherapeut      Holvoeten

Holvoeten

Wat is een holvoet?

Een holvoet is een abnormaal gebogen voetgewelf met meestal een te hoge wreef. De afwijking is vaak gecombineerd met een te korte achillespees en opgetrokken tenen.
 

Oorzaak

Er zijn aanwijzingen dat de aandoening erfelijk is. Meestal is geen duidelijke oorzaak voor een holvoet te vinden. In een klein aantal gevallen wordt een holvoet veroorzaakt door spier- en zenuwaandoeningen (bijvoorbeeld een open ruggetje of kinderverlamming). De holvoet begint meestal op een leeftijd van zes tot tien jaar.

Symptomen

Vaak staat het hielbeen naar buiten. De tenen staan meestal in klauw- of hamerstand. Het voetgewelf en de bal van de voet voelen strak aan, doordat de pezen strak gespannen staan. In lichte gevallen hoeft de holvoet geen klachten te geven. In zwaardere gevallen kunnen ontstaan vermoeidheid, krampen, een dood gevoel in de tenen (Mortonse Neuralgie). Mensen met holvoeten hebben meer last van omzwikken. Ook kan de achillespees pijnlijk zijn. Soms ontstaat een hielspoor. Doordat de voet een klein aanrakingsvlak heeft met de grond, komt hij soms bonkend neer.

Behandeling

Bij lichte vormen is oefenen van de voetspieren en het dragen van een speciaal aangemeten inlegzool voldoende. Indien blijkt dat dit onvoldoende effect geeft kan men overwegen om te worden behandeld met orthopedisch schoeisel of worden geopereerd. Dit komt gelukkig sporadisch voor.

 
 
 
Sinds 1-7-2016 heeft van Bakel Podotherapie als 1 van de eerste praktijken in Nederland het Praktijkkeurmerk toegewezen gekregen! Hier zijn wij erg trots op!
 
Het Praktijkkeurmerk staat borg voor een adequaat kwaliteitsbeleid van de podotherapiepraktijk waaraan het keurmerk is verleend. Het Praktijkkeurmerk dat deze praktijk nu mag voeren, maakt voor alle partijen in de gezondheidszorg, patiënten, zorgprofessionals, zorgverzekeraars en overheid, zichtbaar dat het goed zit met het kwaliteitsbeleid van deze praktijk.
 
Dit keurmerk is geldig tot 1-10-2019 
 
 
Aangesloten bij:
de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten
 
Brigitte van Bakel; lidnummer 10573
 
 
en de Nederlandse Vereniging van Sportpodotherapeuten
Brigitte van Bakel; lidnummer SP038
 
 
het Kwaliteitsregister Paramedici
 
(tevens Kwaliteits geregistreerd en direct toegankelijk!)
 
Brigitte van Bakel; KP nummer: 59908374196 Podotherapeuten
Geregistreerd vanaf 6-3-2007
Kwaliteitsgeregistreerd tot 23-04-2020
 
 
van Bakel Podotherapie is
Lid van Podoplein
 
Meditta
 
 
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
14080043
 
Praktijk AGB code; 26050020
 
Persoonlijk AGB code
Brigitte van Bakel; 26.000023
 
 
 
@BakelPodotherap volgen
Wordt fan van ons op Facebook
 
 
 
Anneli Aertsen heeft een plaats beoordeeld.

★★★★★ Niet alleen goede zolen, maar ook goede service! Na een misverstand met de nota samen met Brigitte naar een oplossing gezocht. Ik werd meteen teruggebeld en het probleem was binnen een uur verholpen. Daar word je blij van.

 

Deze site is met zorg samengesteld door van Bakel Podotherapie en het laatst bijgewerkt in mei 2017© 2007-2017